Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό με κρασί, κρεμμύδια και κόκκινες Πιπεριές

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλους κύβους,
1 κλωνάρι σέλινου ψιλοκομμένο,
3 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο,
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες,
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετάκια
λευκό κρασί,
1 κύβο λαχανικών
μερικοί κόκκοι πιπεριού, αλάτι, πιπέρι,
λίγο κόρν φλάουρ
ρύζι πιλάφι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3' - 4' λεπτά.



Πασπαλίζετε με το κόρν φλάουρ. Ρίχνετε το κρασί και σκορπίζετε κατόπιν το σκόρδο και τους κόκκους του πιπεριού. Ρίχνετε τον κύβο των λαχανικών και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα του. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται και σερβίρετε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: