Υλικά
6 μεγάλες πατάτες βρασμένες χωρις τη φλούδα τους
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκο σε ροδέλες
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 βραστά αυγά
2 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζ. τσαγιού ανθότυρο
1 φλυτζ. τσαγιού μαγιονέζα
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας ξύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τ᾿ αυγά σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς τη φλούδα τους και τις βράζουμε για 30' - 35' μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε 8 κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε, τη γαλοπούλα, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τ᾿ αυγά, το ξύδι, το λάδι και αλατοπίπερο.
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το ανθότυρο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τ’ ανακατεύουμε μ᾿ ένα πιρούνι, να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα την πατατοσαλάτα, ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μια ωρίτσα και τη σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου