Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μελιτζανοσαλάτα Volta Koyzina


Υλικά
2 μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους και χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι
Φρυγανισμένες πίτες για σουβλάκια ή παξιμάδια

Εκτέλεση
Βάλτε στον γκριλ ή στην ψησταριά σε σχάρα τις μελιτζάνες να ψηθούν και τις γυρνάτε μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν, 18 έως 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας την σάρκα από την καμένη φλούδα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.


Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζανιού λάδι σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά Προσθέστε την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά
Μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μελιτζάνα, λάδι, τον μαϊντανό, το ξύδι και το σκόρδο.
Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με πίτες ή παξιμαδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: