Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικα μπισκότα πατάτας


Υλικά
1 κιλό πατάτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους αυγών, συν 1 αυγό ανακατεμένο με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε από ένα μύλο των τροφίμων ή σε μπλέντερ.

Σε μπόλ ανακατέψτε τις πατάτες, το βούτυρο, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και το πιπέρι.

Μεταφέρετε σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε στρογγυλά.  Αλείφουμε με μίγμα των αυγών με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, στους 200 για 40-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: