Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ντιπ σάλτσα με κιμά και τυριά

Υλικά
1/2 κιλό τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 κιλό τυρί τσένταρ τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μικρό καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπόλ την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τσένταρ και ανακατέψτε με το καλαμποκάλευρο μέχρι ενωθούν και αφήστε κατά μέρος.


Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε την πιπεριά, το σκόρδο, την σκόνη τσίλι, το κύμινο, την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι τα αρωματικά να αναδείξουν τα αρώματά τους, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε να διαλάθει με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας ελαττώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.


Βάλτε το γάλα εβαπορέ, ξύνοντας κάτω μέρος του τηγανιού για να απελευθερώσει όλες τις γεύσεις και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί ομαλά.



Ανακατέψτε το γιαούρτι, το κόλιαντρο, και ξύσμα λάιμ. προσθέστε αλάτι για γεύση. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: