Στην αρχή θα πρέπει να διευκρινίσουμε ποιες σοκολάτες συνδυάζονται
με ποιο είδος παγωτών.
Υλικά
1 πακέτο γκοφρέτες Amaretti
2 Σοκολάτα Kit Kat
2 Σοκολάτα Twix
2 Σοκολάτα Snickers
2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
1/4 κιλού κύπελλο παγωτό σοκολάτα
1/4 κιλού κύπελλο παγωτό καραμέλα
1/4 κιλού κύπελλο παγωτό βανίλια
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Γκοφρέτες Amaretti με παγωτό σοκολάτα
Σοκολάτα Kit Kat με παγωτό καφέ
Σοκολάτα Twix με παγωτό καραμέλα
Σοκολάτα Snickers με παγωτό βανίλια
Απλά μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Αφήνουμε κάθε παγωτό την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε να
ξεπαγώσει λίγο κόβουμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις ανακατεύουμε με το αντίστοιχο
παγωτό.
Παίρνουμε δύο μπόλ ή ταψάκια ίδιου μεγέθους βάζουμε μέσα στο
ένα λαδόκολλα ή μεμβράνη για να μπορεί να ξεκολλήσει μετά εύκολα.
Βάζουμε την πρώτη δόση από το μίγμα σοκολάτας – παγωτού που
φτιάξαμε και με το δεύτερο μπολ το πατάμε να καθίσει καλά μέσα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σοκολάτας και βάζουμε ένα στρώμα
πάνω από τη στρώση παγωτού.
Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο να σφίξει πάλι το παγωτό.
Όταν παγώσει η πρώτη δόση ετοιμάζουμε την δεύτερη με το άλλο
συνδυασμό μίγμα και κάνουμε την ίδια τοποθέτηση.
Συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε και τα τέσσερα μίγματα μας.
Όταν έχουν παγώσει και τα τέσσερα στρώματα βγάζουμε από το
μπόλ σε πιατέλα και ετοιμάζουμε την σοκολάτα.
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με
την κρέμα γάλακτος να γίνει ρευστή και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χύνουμε την σοκολάτα πάνω από την τούρτα την σοκολάτα και
σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου