Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παϊδάκια με Bourbon και τηγανητά αυγά


Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες (περίπου 1 1/4 κιλά)
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι μπέρμπον
2 κουταλιές της σούπας λάδι
4 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε την ζάχαρη,
καπνιστή πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Τρίψτε το μίγμα πάνω από χοιρινές μπριζόλες.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 4 λεπτά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε το μπέρμπον στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι το υγρό να έχει μειωθεί και να έχει πάρει ένα σκούρο χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
Αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες και τυχόν υπόλοιπο γλάσο από το τηγάνι μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο πιάτο για να ξεκουραστούν, την σάλτσα από πάνω.

Βάλτε πάλι το τηγάνι σε φωτιά και προσθέστε λάδι, και τηγανίστε τα αυγά περίπου 3 λεπτά πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Βάλτε πάνω από κάθε μπριζόλα ένα αυγό, πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια, και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: