Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικη σαλάτα Καβούρι

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1-2 πιπεριές τσίλι κομμένες σε λεπτές φέτες χωρίς σπόρια
2 πακέτα τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας χυμό από 1 λεμόνι
2 αντζούγιες λιωμένες στο μούλτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
2 πακέτα καβούρι ψίχα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο 2 έως 4 λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, την σάλτσα αντζούγιας, τη ζάχαρη, τα καβούρια ψιλοκομμένα, τα πράσινα κρεμμύδια, και το ήμισυ του κόλιαντρο στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές κρέμα. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι, όπως απαιτείται.


Μεταφέρετε την σαλάτα σε μπολ και γαρνίρετε με το υπόλοιπο κόλιαντρο. Σερβίρετε με ψημένο ψωμί για τοστ, ή τα αγαπημένα σας κράκερ, ή λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: