Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Σουφλέ με ζαμπόν και τυρί αλά Volta Koyzina


Υλικά
4 τεμ. αυγά
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ζεστού νερού
1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ
300 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
8 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί για τοστ

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τους κρόκους με το αλάτι, προσθέστε ζεστό νερό, το λάδι και το αλεύρι, στο οποίο έχετε βάλει το μπέικιν πάουντερ.

χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφρά μαρέγκα και ανακατεύουμε με το μίγμα μας.
Απλώστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Απλώνουμε το ζαμπόν και το τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: