Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Υλικά
Για την μαρινάδα
1 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
3 φτερούγες κοτόπουλου


Για τη σάλτσα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι πιπεριά καυτερή λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι Βαλσάμικο με σύκο

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.


Πλύνετε τις φτερούγες κοτόπουλου και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύκευμα, βυθίζοντας στο παλτό ομοιόμορφα.
Βάλτε τις φτερούγες μέσα σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα σε κάθε φτερούγα.
Τοποθετήστε ταψί με τις φτερούγες στο ψυγείο για 8 ώρες έως όλη τη νύκτα.


Όταν είστε έτοιμοι για να τις ψήσετε, λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε την λιωμένη καυτερή πιπεριά και το Βαλσάμικο ξύδι ανακατέψτε να ενωθούν και αφήστε να ξεκουραστεί.


Ετοιμάστε πως θέλετε να τα ψήστε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.
Βάλτε τις φτερούγες στην σκάρα και ψήστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα
Για το γκριλ βάλτε τις φτερούγες σε ταψί αφήνοντας εάν μικρό κενό ανάμεσα και ψήστε γυρνώντας τις μερικές φορές μέχρι να είναι καλά ψημένες.


Μεταφέρετε τις φτερούγες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε στη σάλτσα παλτό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: