Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ψητό χοιρινό γεμιστό με κάστανο και πουρέ

Υλικά
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
4 τεμάχια λευκό ψωμί
80 γραμ. κάστανα
50 γραμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
20 ml γάλα
30 γραμ. βούτυρο
10 γραμ. θυμάρι
500 ml κόκκινο κρασί
2 κομμάτια γλυκάνισο
200 ml ζωμό

αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι

Σάλτσα
100 ml κρασί
100 γραμ. βούτυρο
θυμάρι

Πουρές
500 γραμ. σέλινο
80 γραμ. βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
30 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Παίρνουμε το χοιρινό που μας το έχει ανοίξει ο κρεοπώλης μας ή το ανοίγουμε εμείς σε φέτα. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε.
Σε μπόλ βάζετε τριμμένο το ψωμί προσθέστε ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ψιλοκομμένα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και τους κρόκους αυγών ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να αναμιχτούν καλά.
Βάζουμε το μίγμα στο χοιρινό το τυλίγουμε και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό, προσθέστε γλυκάνισο, θυμάρι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει στους 150 ° C.

Για την σάλτσα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κρασί, το θυμάρι, ανακατεύουμε σταδιακά με το βούτυρο βουτύρου.


Για τον Πουρέ Καθαρίζουμε το σέλινο το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, στραγγίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε σε μπλέντερ το μίγμα να γίνει απλός πουρές. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: