Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Γλυκά φυλλαράκια


Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Σε μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο και βάζουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ενωθεί με το αλεύρι σε ζύμη.
Συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους αυγών.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε σε λουρίδες 5Χ2 cm.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λάδι.

Βάζουμε σε πιατέλα και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: