Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σαρδέλες μαρινάτες


Υλικά
20 σαρδέλες ή γαύρο
12 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Χοντρό Αλάτι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε το κεφάλι.

Αφαιρέστε τη σπονδυλική στήλη από τη σάρκα.
Ξεπλύνετε καλά και τη μεταφέρετε τις σαρδέλες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Όταν έχετε όλες τις σαρδέλες πάρτε ένα μακρόστενο μπόλ ή ταψί πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε μια στρώση σαρδέλες εναλλάξ τις ουρές μία αριστερά μια δεξιά.
Περνάμε πάλι με μια στρώσει αλάτι και βάζουμε την δεύτερη στρώση σαρδέλες, επαναλαμβάνουμε μέχρι να μπουν όλες οι σαρδέλες.


Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το σκόρδο και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τις σαρδέλες. Καλύψτε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα, γυρίζοντας περιστασιακά ψάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: