Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κεφτεδάκια με δύο σάλτσες

Υλικά
1 κιλό και 200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή μισό- μισό με χοιρινό
4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
2 πατάτες τριμμένες στο τρίφτη (όχι αυτό που τρίβουμε τα κρεμμύδια, το ψιλότερο)
2 ντομάτες τριμμένες
1  κουταλιά γλυκού κύμινο
2  κουταλιές σούπας ξερό δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 αβγά
6 κουταλιές σούπας κουάκερ
Αλάτι – πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα πικάντικη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουταλιά γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλιά γλυκού . κάρυ πικάντικο
1 σκελίδα σκόρδο
 λίγο αλάτι

Σάλτσα δυόσμου
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας δυόσμο
1 κουταλιά γλυκού λεμόνι + ξύσμα από μισό ή ένα λεμόνι
λάδι, αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά πολύ καλά για 10 λεπτά. Το μείγμα δε θα είναι πολύ σφικτό και έτσι πρέπει.
Βάζουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα τους.
Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας, φτιάχνουμε μέτρια στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
Για τις σάλτσες ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε με σάλτσες δροσερές γιουρτιού, τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: