Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικά ρολά κανέλας


Υλικά
6 ασπράδια αυγού
120 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. αλεύρι
220 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γλυκού κανέλα
πρέζα αλάτι
1 κουταλιές γλυκού κρέμα γάλακτος
Επιπλέον Για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Με τη σειρά τους, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα, προσθέστε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε απαλά σε ασπράδια αυγών και αφήστε το στο ψυγείο μια ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε σε ταψί χαρτί ψησίματος και Απλώστε 1 κουταλάκι από το μίγμα σε ένα οβάλ σχήμα και αφήστε τα να ψηθούν για 4-6 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας, γι 'αυτό πρόσεχε πραγματικά να μην καεί.  Θα πρέπει να έχουν ένα απαλό καφέ χρώμα, όταν είναι σωστά μαγειρεμένα.

Αμέσως μετά απομακρύνετε τα από το φούρνο και τυλίξτε τα να σχηματίζουν ένα σωλήνα πρίν να κρυώσουν και μετά αφήστε τα να κρυώσουν.
Προσοχή κρυώνουν σχεδόν αμέσως, οπότε να είστε προσεκτικοί, θα πρέπει να τα φτιάξετε γρήγορα.

Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: