Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σάλτσα ντιπ με κρεμμύδι και τυρί


Υλικά
1/2 κιλό Γκούντα τυρί τριμμένο
1/2 κιλό γραβιέρα τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα τυριά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με καλαμποκάλευρο μέχρι ενωθούν και αφήστε κατά μέρος.


Λιώστε το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσουν περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι να ξεκολλήσουν όλα από τον πάτο.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας και πάλι, περίπου 20-30 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.


Τοποθετήστε το γάλα εβαπορέ και το γιαούρτι τώρα άδειο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.

Προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το θυμάρι βάλτε αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: