Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι Volta Koyzina

Πάντα το συκώτι για μένα ήταν μια γεύση που δεν την προτιμούσα.
Με τον τρόπο αυτό μαγειρέματος το συκώτι γίνετε πολύ νόστιμο και με ιδιαίτερη γεύση που δεν είναι ενοχλητική και δεν θυμίζει καθόλου συκώτι.

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1/2 φλιτζάνι λεμόνι
Αλεύρι
Αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι και το κόβουμε σε κομμάτια μικρά 2 -3 πόντους  (όσο ποιο μικρά μπορούμε)
Στραγγίζουμε το συκώτι καλά και το βάζουμε σε μια σακούλα καθαρή.


Βάζουμε στην σακούλα αλεύρι κλείνουμε την σακούλα από πάνω με το χέρι μας αφήνοντας μέσα αέρα και ανακινούμε να αλευρωθούν τα συκωτάκια.


Βάζουμε το τηγάνι να κάψει με το λάδι (δεν θέλει πολύ ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο.
Βάζουμε στο τηγάνι μια στρώση συκωτάκια (δεν βάζουμε ποτέ πολλά δεν θα είναι το ίδιο καλύτερα να κάνουμε και δεύτερο ψήσιμο).
Αφήνουμε να ψηθούν από την μια πλευρά και τα γυρνάμε να ξεροψηθούν και από την άλλη.
Όταν έχουν ξεροψηθεί βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, βάζουμε το αλάτι την ρίγανη και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: