Η συνταγή βγάζει περίπου 45 με 50 σοκολατάκια.
Υλικά
600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι, βύσσινο ή μπράντι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κακάο
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού (Κορν φλέικς)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και
προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι και την ζάχαρη άχνη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να
ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν η κρέμα γάλακτος
αρχίσει να βράζει.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην τριμμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αποκτήσει
βελούδινη υφή.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με κακάο ρίχνουμε
το μίγμα μας σε πάχος 2 – 3 πόντους.
Βάζουμε κατά διαστήματα μέσα το μίγμα με τα καρύδια ή αμύγδαλα και τις νιφάδες καλαμποκιού
και βάζουμε το ταψί για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Μόλις σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια
σοκολατάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου