Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Παναρισμένες Κοτολέτες κοτόπουλου με ντομάτα και ρόκα


Υλικά
4 φλιτζάνια τρήμα μπαγιάτικου ψωμιού
1 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
8 παϊδάκια κοτόπουλου, περίπου 1 1/2 με 2 κιλά

4 φλιτζάνια ώριμες ντομάτες μικρές κομμένες στην μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
4 φλιτζάνια φρέσκα ρόκα
Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το τρίμα ψωμιού, το ξύσμα λεμονιού, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό, το  τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι, τα κουκουνάρια στο μπλέντερ για να τριφτούν και να ανακατευτούν καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό μπολ.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα.
Χτυπάμε τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.


Βάζουμε κάθε κοτολέτα σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, και στη συνέχεια, το βουτάμε στα αυγά, και, τέλος, στην τριμμένη φρυγανιά πιέζοντας με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν καλά τα τρίματα.
Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τις ντομάτες, το σκόρδο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
Γυρίστε τις μπριζόλες και επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από την δεύτερη πλευρά, 10 έως 12 λεπτά.

Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε πιάτα και συμπληρώστε με την ρόκα και τις κομμένες ντομάτες



Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με τις φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: