Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικοι Ξηροί καρποί


Υλικά
1 φλιτζάνι φιστίκια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους
2 κουταλιές της σούπας Μέλι
1 κουταλιά της σούπας Βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 τσίλι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, και τους σπόρους.
Ψήστε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν 8-10 λεπτά.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το μέλι, το ξύδι, το θυμάρι, τη πιπεριά, το αλάτι, και το πιπέρι. Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενοποιηθούν και το ρίχνουμε στο ταψί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου. φυλάσσονται σε ένα αεροστεγές δοχείο έως 1 εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: