Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Γρήγορα πιτσάκια

Υλικά
Για την Ζύμη
250 γραμ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ή
1 φύλλο σφολιάτα

Για την Γέμιση
120 γραμ. περίπου σάλτσα ντομάτας
1 κομμάτι σκόρδο
αλάτι
ρίγανη

15 φέτες μπέικον
15 φέτες τυρί
15 φέτες ζαμπόν (σαλάμι)
1 φλιτζάνι μανιτάρια
2 ντομάτες καθαρισμένες σε κομμάτια
1 κουταλιά σούπας Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για την ζύμη βάζουμε σε μπόλ το αλεύρι, το γάλα, αλάτι και μαγειρική σόδα.


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μια ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο αλλά όχι πολύ λεπτό.
Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε ένα φύλλο σφολιάτας


Αλείφουμε την ντομάτα που έχουμε ανακατέψει με το σκόρδο λιωμένο την ρίγανη και το ελαιόλαδο


Απλώνουμε τις φέτες του τυριού και μπέικον


Τις φέτες Ζαμπόν


και, τέλος, τα μανιτάρια και τα κομματάκια ντομάτας


τυλίγουμε σε ρολό και κόψτε διαγώνια σε κομμάτια, απλώστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και αλείψτε τα με κάθε λίγο ελαιόλαδο.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.



Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: