Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

αφράτοι λουκουμάδες με μήλο

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουτάλι γλυκού κανέλα
1/8 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1 κουτάλι γλυκού χυμός λεμονιού
1 φλιτζάνι τριμμένο μήλο
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα για το πασπάλισμα (ανακατεμένα)
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.


Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα τριμμένα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.



Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με μέλι και με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και σερβίρετε.

Μπορείτε να τους συνοδέψτε με γιαούρτι και κρέμα μήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: