Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Φοντί με τυρί και ουίσκι

Υλικά
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
1 1/2 κουταλιές νισεστέ (καλαμποκάλευρο)
1 κουταλιά βούτυρο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 μπύρα Ιρλανδικού τύπου (όπως Γκίνες)
2 κουταλιές ιρλανδικό ουίσκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας

Εκτέλεση
Βάζουμε το τριμμένο τυρί με το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.


Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να δώσει το άρωμα του περίπου 1 λεπτό.
Ρίχνουμε την μπύρα, το ουίσκι, και προσθέτουμε το αλάτι και την μουστάρδα σε σκόνη. Όταν η σάλτσα αρχίσει να σιγοβράζει, μειώνουμε την θερμοκρασία.

Προσθέστε 1 χούφτα του μίγματος τυρί και με το καλαμποκάλευρο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το τυρί και κάθε φορά να λιώνει καλά αυτό θα διαρκέσει 2 έως 3 λεπτά.
Όταν όλο το τυρί έχει λιώσει, να συνεχίσουν να μαγειρεύουμε και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μεταφέρετε στο φοντί σε ένα μπολ και σερβίρετε αμέσως με κομμένους κύβους ψωμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: