Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα Volta Koyzina με πλιγούρι

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσια
1 κουταλιά του γλυκού κουκουνάρι
1 κουταλιά του γλυκού σουσάμι
1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση  
Βάζουμε το πλιγούρι και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε το πλιγούρι, ξεπλύνετε με άφθονο νερό, και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: