Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα χούμους


Υλικά
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι έξτρα ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό.
Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 12 ώρες.


Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό.
Βάζουμε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια περίπου 1 ώρα. Στραγγίστε τα ρεβίθια, φυλάσσοντας 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί τους.


Ξεφλουδίστε τα ρεβίθια από όσα έχουν ακόμα. Μεταφέρετε τα ρεβίθια στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι ρεβίθια είναι πολτοποιηθούν.


Προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και χτυπήστε τον πουρέ μέχρι να μαλακώσει.
Αν είναι πολύ πηκτό χρησιμοποιήστε το ζουμί που έχουμε κρατήσει για να το αραιώσουμε και να γίνει ποιο Κρεμώδη.



Μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: