Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μανιτάρια γεμιστά με Σκόρδο και γραβιέρα


Υλικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
20 μεγάλα μανιτάρια, το κοτσάνι τους χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας Ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας Ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1 ασπράδι αυγού
1 1/4 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι που το ψιλοκόβουμε και το κρατάμε.


Αλείφουμε τα μανιτάρια με λάδι και τα βάζουμε σε ταψάκι με τα πλευρά προς τα κάτω ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, 25-30 λεπτά.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε το σκόρδο να τσιγαριστή μέχρι το σκόρδο να ροδίσει, 4-6 λεπτά με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρετε ο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει

Στο τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο μανιτάρι, υο κρεμμύδι, το αλάτι, και το πιπέρι μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό, 3-4 λεπτά
Προσθέστε το κρασί μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, 2-3 λεπτά Μεταφορά σε έναν μπλέντερ προσθέτουμε το μαϊντανό, το φασκόμηλο, και το ασπράδι,  να ψιλοκοφτούν και ανακατευθούν, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στο μπόλ και το σκόρδο, τη γραβιέρα, και την τριμμένη φρυγανιά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και τα ξαναβάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές, 2-3 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: