Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Κεκάκια Σοκολάτας


Υλικά
250 γραμ. κουβερτούρα σε κομματάκια
200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
180 γραμ. ζάχαρη
120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και βάζετε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ.
Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη.
Με τη βοήθεια σπάτουλας αδειάζετε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζετε το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια σιλικόνης και ψήνετε για 15-8 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Πρακτικά, όταν θα φουσκώσουν και σταθεροποιηθεί η επιφάνεια των κέικ, τότε είναι έτοιμα.
Ψημένο πάνω κάτω και ζουμερά στο κέντρο. Αν τα παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμα, αλλά στεγνά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: