Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πουράκια με σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα


Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
1 σοκολάτα, λιωμένη
1 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια, και τα ασπράδια να γίνουν μια λεία ζύμη.  Ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να πήξουν.


Σε ταψί βάζουμε αντιπολιτικό χαρτί και απλώνουμε απάνω  2 ή 3 κουταλιές από το μίγμα σε οβάλ πιτάκια 4 με 6-πόντους πάχος. Η ζύμη πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα και θα πρέπει να είναι σχεδόν διαφανές.

Ψήστε έως ότου οι άκρες είναι χρυσές καφετιές και το κέντρο είναι ένα αχνό χρυσό χρώμα (όχι χλωμό). Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα αφαιρέσετε αμέσως ένα κομμάτι από το ταψί και τοποθετήστε σε μια επιφάνεια εργασίας.

Αμέσως κάντε την ζύμη σε ρολό όσο το δυνατόν μπορείτε σφιχτό πουράκι προσέχοντας να μην καείτε.
Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα πιτάκια. Αν τα πιτάκια κρυώσουν θα γίνουν πολύ εύθραυστα για να μαλακώσουν, να τα επιστρέψετε για λίγο στο φούρνο να μαλακώσουν.

Βουτήξτε τέλος κάθε πουράκι στη σοκολάτα, μετά βουτήξτε τα στην πολύχρωμη τρούφα και βάλτε τα σε ένα μπόλ όρθια να στεγνώσουν. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: