Ένα ζεστό πανς για της κρύες μέρες και νύχτες. Η συνταγή
είναι από τον Καραμάνο Κώστα ορειβάτη που ήταν γραμμένη σε καταφύγιο με
ημερομηνία 1905
Υλικά
3 φιάλες ελαφρύ κόκκινο κρασί,
750 ml μπουκάλι ρακί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πορτοκαλί κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και το ρακί να
πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί
με τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Σιγοβράστε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το σε ένα πυρίμαχο μπολ να μη μπορεί να σπάσει.
Οι ορειβάτες το έβαζαν σε μεταλλικά μπουκάλια και όταν
ήθελαν το ζέσταιναν στα μεταλλικά κύπελλα τους άναβαν ένα σπίρτο από πάνω να
πάρει φωτιά και το έσβηναν και το έπιναν
Για εμάς τώρα
Βουτήξτε ένα μικρό μεταλλικό κύπελλο στο μπόλ και πάρτε μια
μικρή ποσότητα, αγγίξτε ένα αναμμένο σπίρτο στην επιφάνεια του για να
αναφλεγεί.
Ρίχνουμε το φλεγόμενο κύπελλο πίσω στο μπόλ και ανάψει φλόγα
και σερβίρετε αμέσως, έτσι ώστε να παραμένει φλεγόμενο στο ποτήρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου