Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά φούρνου


Υλικά
1 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
1 τουρσί πιπεριά Φλωρίνης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πράσινες ελιές

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών
Αλάτι και πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι κάψει προσθέστε την κόκκινη πιπέρια το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν 3 έως 4 λεπτά.
Μεταφορά σε ένα μπολ. Προσθέστε την πιπεριά Φλωρίνης την ρίγανη, το ξύδι, τις πράσινες ελιές, και τις μαύρες ελιές και ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

Πασπαλίστε τις χοιρινές μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και μέσα 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο βάλτε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε χωρίς να τις κουνήστε μέχρι να σφραγίσει η πρώτη πλευρά, 3 έως 4 λεπτά γυρίστε και ψήστε και από την δεύτερη μετά μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ταψί βάλτε από πάνω τα λαχανικά και βάλτε τις στον φούρνο.

Όταν χοιρινές μπριζόλες είναι ρόδινες και ζουμερές στο κέντρο αφαιρέστε τις από το φούρνο, μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε για 10 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: