Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γρήγοροι και εύκολοι κουραμπιέδες


Υλικά
750 γραμ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1 σφηνάκι μπράντι
900 γραμ. Αλεύρι
1 κουτ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
3 φλιτζ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα χοντρά
Άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο καλά να αφρατέψει, ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και το μπράντι.

Περνάμε σε μπολ το μίγμα. 
Ρίχνουμε το μπέκιν στο αλεύρι και με σουρωτήρι ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι. 
Μόλις γίνει ζύμη αφράτη παίρνουμε την ζύμη και την πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε. 
Τα ψήνουμε σε 180ο για 15 έως 20 λεπτά. 
Πασπαλίζουμε με την άχνη μόλις τα βγάλουμε καυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: