Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων


Υλικά
Για την βάση
312 γραμ. αλεύρι
420 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 3/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120 γραμ. σκόνη κακάο
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
150 ml βούτυρο
280 ml γάλα
4 αυγά

260 ml ζεστό δυνατό καφέ
2 κουταλιές της σούπας βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας
3 σοκολάτες χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας βανίλιας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ

Εκτέλεση
Για την βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώστε τρία ταψάκια 20 cm.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε σε όλα τα ξηρά συστατικά.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε γρήγορα με σύρμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου έως ότου ενωθούν καλά. Το μίγμα θα είναι αρκετά υγρό. Χωρίστε το μίγμα και χύστε το στα έτοιμα ταψιά.
Ψήστε κάθε ταψάκι για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι όταν βάλουμε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει μόλις και μετά βίας καθαρό.
Βγάλτε τα κομμάτια τις βάσης και αφήστε τα να κρυώσουν.

Για την κρέμα σοκολάτας
Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί).
Ανακατεύετε συχνά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς βάλτε το κονιάκ. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε τη σοκολάτα στην άκρη να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ κτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό. Βαθμιαία προσθέστε την άχνη ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέστε την σοκολάτα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή κρέμα. Αυξήστε την ταχύτητα σε υψηλό και κτυπήστε μέχρι να πάρει αέρα το μίγμα περίπου 2 λεπτά και να γίνει αφράτο.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατέψτε την με την κρέμα σοκολάτα με μια Μαρίζα (κουτάλα) ελαφριά για να μην χάση τον όγκο της.

Συναρμολόγηση
Σε βάση βάζουμε την μία ζύμη και αλείφουμε από πάνω μια δόση από την κρέμα μας.
Βάζουμε την δεύτερη βάση και κρέμα πάλι τώρα την τρίτη και περνάμε με την υπόλοιπη κρέμα εκτός από δύο κουταλιές όλη την τούρτα και τα πλαϊνά.
Την κρέμα που έχουμε κρατήσει την βάζουμε σε σακουλάκι κορνέ και γαρνίρουμε την τούρτα μας.

Μπορούμε να την διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: