Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα Κουσκούς με σολομό και μουστάρδα

Υλικά
2 φιλέτα σολομού
Αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φλιτζάνια κουσκούς
3 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι άνηθο, χοντροκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε 1/3 του φλιτζανιού λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμότητα.
Προσθέστε το σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, και αμέσως μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή.
μαγειρέψτε πιέζοντας απαλά με μια έως ότου το δέρμα να γίνει τραγανό, περίπου 6 λεπτά. Εάν το δέρμα δεν ξεκολλά εύκολα από το τηγάνι αφήστε μέχρι να σηκώνετε εύκολα.
Γυρίστε από την άλλη μεριά τον σολομό και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει, με τα χέρια σας αφαιρέστε το δέρμα.

Προσθέστε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι και βάλτε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κουσκούς και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι ελαφρά να γίνει φρυγανισμένο περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό, ανακατεύοντας και αφήστε να  σιγοβράσει.
Μαγειρέψτε μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού έχει απορροφηθεί και το κουσκούς να είναι μαλακό όσο το θέλετε αν χρειαστεί και άλλο υγρό βάλτε.
Βάζουμε το σπανάκι να μαραθεί και αυτό ανακατεύοντας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού προσθέτουμε το κουσκούς μαζί με το σπανάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.


Κόψτε τον σολομό σε κομμάτια βάλτε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: