Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ψωμάκια τυριού


Υλικά
1/2 φλιτζάνι γάλα
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
1 φλιτζάνι Αλεύρι
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι Γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 200 °.
Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, και 1/2 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύετε μέχρι να γίνει ζύμη.


Μειώστε τη θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς την ζύμη με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός, κτύπησε βάζοντας 1 αυγό μέχρι να γίνει λεία ζύμη.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά, χτυπώντας κάθε ένα σε έναν ξεχωριστά έως ότου η ζύμη γίνει λεία και ομαλή.
Βάζουμε και ανακατεύουμε το τυρί.

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ρίξτε κουταλιές κάνοντας μπάλες ζύμης επάνω σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Τοποθετήστε στο φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 180°. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: