Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Κεκάκια καλαμποκιού γεμιστά με λουκάνικο (μάφιν)

Υλικά
3/4 κιλού χοιρινό λουκάνικο ή ελιές ή τυρί σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό, χτυπημένο

1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα λουκάνικα κόψτε τα σε κομμάτια μικρά να χωράνε σε θήκες για μάφιν.
Αν χρησιμοποιήστε κάτι άλλο για γέμιση και αυτό δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο και να χωράει στις θήκες


Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί πλήρως.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το αυγό και το γάλα, στη συνέχεια περιχύνουμε με ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, προσθέτοντας προαιρετικά μαϊντανό, αν θέλετε.


Μοιράστε το μίγμα στις θήκες για μάρφιν (muffins) μέχρι την μέση και τοποθετήστε ένα κομμάτι λουκάνικο στην κάθε θήκη (ή ότι άλλη γέμιση θέλετε) μετά συμπληρώστε με το μίγμα τις θήκες.

Τοποθετήστε τα μάφιν σε ταψί και στο φούρνο στους 200 και ψήνουμε μέχρι διογκωθούν και αρχίζουν να είναι  καφέ περίπου 18 λεπτά. 

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: