Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πικάντικα σουβλάκια Κοτόπουλου & κεμπάπ με σκόρδο και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
10 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά της σούπας. αποξηραμένα φύλλα μέντας
Αλάτι και πιπέρι
1 χωρίς κόκαλα μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμάς κοτόπουλου
2 ντομάτες μικρές
1 πιπεριά 2-3 μανιτάρια
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

1/4 κουταλάκι γλυκού κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Διαλύομε τον κύβο ζωμό κοτόπουλο σε 1 λίτρο ζεστό νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ρύζι να τσιγαριστή και 1/2 κουταλάκι γλυκού πάστα σκόρδου.
Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και τον ζωμό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το ρύζι να ψηθεί αλ ντεντε σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του.

Σε μπόλ βάζουμε το μισό σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το κόλιανδρο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και ανακατέψτε για να γίνει μια ομοιόμορφή ζύμη σκεπάστε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Κόψτε τα μπούτια κοτόπουλου σε κομμάτια βάλτε αλάτι πιπέρι και περάστε τα σε ξυλάκια για σουβλάκια.
Σε ξυλάκια από σουβλάκια περάστε και τα μανιτάρια κομμάτια πιπεριά και ολόκληρα ντοματάκια.
Πάρτε τον κιμά και φτιάξτε μπιφτέκια πλάθοντάς τα σφικτά πάνω στα ξυλάκια.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, φρέσκο δυόσμο, το υπόλοιπο σκόρδο, το χυμό, το λάδι σε ένα μπολ.
Ψήνουμε σε ψησταριά ή στο γκριλ τα σουβλάκια μας γυρίζοντας, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε το ρύζι μα τα σουβλάκια και σε μπολάκι την σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: