Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Καρβέλι ψωμί σάντουιτς

Υλικά
3/4 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μαϊντανού
1 μέτρια σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι κόκκινο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
1/3 κιλό λεπτές φέτες ζαμπόν
1/3 κιλό λεπτές φέτες μορταδέλα
1/3 κιλό λεπτές φέτες τυρί για τοστ


Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε τις ελιές, την κάπαρη, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, και το σκόρδο για να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέστε ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατώστε για να ενωθούν. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το μίγμα σαλάτας για 1/2 ώρα πριν συνεχίσετε.

Παίρνουμε το καρβέλι ψωμί και το κόβουμε οριζόντια στην μέση και αλείφουμε την κάθε μέσα επιφάνεια με το μίγμα μας σε αρκετά καλή ποσότητα.
Βάζουμε σε στρώσεις το ζαμπόν, το τυρί και την μορταδέλα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κλείστε σάντουιτς και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να συμπιεστεί. Κόβουμε σε τριγωνικές σφήνες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: