Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τάρτα ντομάτας

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας για τάρτα  
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα τρίμμα
1 κιλό ντοματάκια μικρά
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανη

Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε μακρόστενο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Γυρνάμε τις πλευρές προς τα μέσα και φτιάχνουμε ένα νέο σχέδιο ταψάκι από την ζύμη με ένα πιρούνι τρυπάμε το μέσα μέρος ώστε νε μην φουσκώσει στο ψήσιμο.
Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και την απλώνουμε στην επιφάνια.
Μοιράζουμε τα ντοματάκια σε όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, μοσχοκάρυδο, την ρίγανη, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ψεκάζετε από πάνω το λάδι και την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: