Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με σπανάκι και μανιτάρια


Υλικά
Για τη γέμιση
3 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ολόκληρο φιλέτο βοδινό, περίπου 3 κιλά ανοιγμένο σε φέτα


Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμότητα προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 7 λεπτά.
Ανακατέψτε το σκόρδο και κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δώσουν τα αρώματα τους, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.


Ανοίξτε το φιλέτο σε επίπεδη επιφάνια πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε στο φιλέτο, την γέμισή μας αφήνοντας λίγο την άκρη χωρίς γέμιση.


Τυλίξτε σε ρολό σφιχτά και δέστε με σπάγκο μαγειρικής σε διαστήματα 12 πόντων.
Αλείψτε την επιφάνια του κρέατος γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.



Τοποθετήστε το φιλέτο σε ταψί και ψήστε στους 120 ° βαθμούς για 1 ώρα. 
Ανάψτε το γκρι και περάστε το κρέας μαγειρεύοντας μέχρι να ροδίσει καλά, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τον σπάγκο και κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: