Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τυρόκροκέτες Volta Koyzina


Υλικά
6 φέτες λευκό ψωμί
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Από το ψωμί αφαιρούμε και κρατάμε την ψίχα και με τα χέρια μας την θρυμματίζουμε.
Ανακατέψτε το τυρί, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, τα αυγά, το αλάτι, και το πιπέρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.

Σε ένα πιάτο βάζουμε την ψίχα, παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα και την ρίχνουμε στην ψίχα να γίνει μπαλάκι.

Χύστε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: