Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κροκέτες πατάτας


Υλικά
500 γραμ. πατάτες ξεφλουδισμένες
100 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. γιαούρτι
100 γραμ. γραβιέρα
25 γραμ. σχοινόπρασο
Αλάτι
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε να μαλακώσουν περίπου 25 λεπτά
Στραγγίξετε τις πατάτες και τις περνά τε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Ανακατέψτε το βούτυρο, το γιαούρτι, το τυρί και υο σχοινόπρασο στον πουρέ πατάτας.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύουμε καλά. Απλώστε τον πολτό πατάτας σε ένα ταψί. Και βάλτε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε ένα κούπ πάτ στρογγυλό και κόψτε κύκλους από το παγωμένο πουρέ πατάτας.
Χτυπάμε το αυγό μαζί με 5 κουταλιές της σούπας Νερό σε ένα βαθύ πιάτο.
Σε άλλο πιάτο βάλτε την τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια πάρτε τους κύκλους της πατάτας βουτήξτε τους στο μίγμα αυγών, και μετά τους περνάμε από την φρυγανιά.
Βυθίστε τους κύκλους πατάτας για μια ακόμη φορά στο αυγό και πάλι στην φρυγανιά.


Ζεσταίνετε λάδι τηγανίσματος σε τηγάνι και Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να γίνουν καφέ και τραγανοί, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζετε τις τηγανισμένες κροκέτες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε τις ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: