Υλικά
30 γραμ. βούτυρο
450 γραμ. κρεμμύδια
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
850 ml ζωμού λαχανικών
70 ml λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
110 γραμ. τριμμένο σκληρό τυρί
Μπαγιάτικο ψωμί σε κομματάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι, το λάδι και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη
κατσαρόλα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε για ένα λεπτό
ακόμα. Ρίχνουμε λίγο ζωμό, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και
μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περνάμε
ανακατεύοντας συνέχεια τα κομματάκια ψωμιού (κρουτόν) να ψηθούν μέχρι να πάρουν
χρώμα.
Σερβίρουμε την σούπα μας συμπληρώνοντας τραμμένο τυρί και κομματάκια
κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου