Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σάντουιτς μπαγκέτα με γαρίδες


Υλικά
Για την σαλάτα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κρόκο αυγού
2/3 φλιτζάνι λάδι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι λευκό
Αλάτι και πιπέρι

Για το σάντουιτς
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Βαλσάμικο με πορτοκάλι

1-2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πιπεριά λιωμένη
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας Χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κιλό γαρίδες, αποφλοιωμένες
1 γαλλική μπαγκέτα
Μαρούλι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί μουστάρδα και τον κρόκο σε ένα μπολ.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενοποιηθεί.
Ανακατέψτε τον μαϊντανό και το ξύδι βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση.

Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά αμέσως ανακατεύετε με το Βαλσάμικο με πορτοκάλι, την  ρίγανη, το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά και το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Προσθέστε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μέχρι να γίνουν ροζ και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά.
Μεταφέρετε τις  γαρίδες σε πιάτο με τρυπητή κουτάλα.
Αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ώστε να μειωθεί.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις γαρίδες.

Κόβουμε την μπαγκέτα οριζόντια αν είναι δυνατόν χωρίς να χωρίσουμε τα δύο κομμάτια.
Αλείφουμε με την σάλτσα την κάθε πλευρά και βάζουμε κομμάτια μαρούλι και μοιράζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα τους.
Αφήνουμε να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά, τρώγονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου όταν οι χυμοί εμποτίσουν το ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: