Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Βάφλες πατάτας με αυγό


Υλικά
Μία πατάτα περασμένη από τρίφτη
Αλάτι & πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά σούπας τυρί λίγο αλμυρό
1 αυγό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε την βαφλιέρα μας ή την τοστιέρα μας με την ανάγλυφη πλάκα.
Καθαρίστε μία πατάτα και περάστε την στον τρίφτη στραγγίξτε να φύγουν τα υγρά της.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την πατάτα, το τυρί, το αλάτι, και το πιπέρι.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης ή χαρτοπετσέτα, λιπάνετε προσεκτικά και τις δύο πλευρές της βαφλιέρας με βούτυρο.

Βάλτε μία δόση από το μίγμα στην βαφλιέρα και κλείστε το καπάκι. (Η πίεση του καπακιού θα συμπιέσει τις πατάτες και να τους βοηθήσει να γίνει μια συμπαγή βάφλα.
 Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στη συνέχεια ελέγχουμε το ψήσιμό τους η έτοιμη είναι όταν οι πατάτες έχουν ροδίσει.
Τηγανίζουμε το αυγό μας

Σερβίρετε με το αυγό από πάνω αλλά και με συνοδεία ότι άλλο προτιμάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: