Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Τηγανίτa μήλων


Υλικά
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μήλα καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
ανακατεύουμε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, και τη βανίλια μέχρι να ενοποιηθούν Βάζουμε το μίγμα από το αλεύρι και κάνουμε ένα πηκτό χυλό.
Ανακατέψτε υπόλοιπες 4 κουταλιές ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε 10-ιντσών αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μήλα και κανέλα-ζάχαρη στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα έχουν αρχίσει να καραμελώνουν, 6 έως 8 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά Βάλτε τα μήλα σε ταψάκι και Χύστε το χυλό πάνω από τα μήλα και τοποθετήστε αμέσως ταψί στο φούρνο ψήστε στους 180 μέχρι η τηγανίτα διογκωθεί, και πάρει χρώμα περίπου 15 λεπτά.

Αναποδογυρίστε προσεκτικά τηγανίτα σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: