Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά
4 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
16 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη χοντρά τυρί φέτα
1/2 λεμόνι χυμός
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το
σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά.
Βάζουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το
αλκοόλ για 3 έως 4 λεπτά.
Ράνουμε την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέστε την ρίγανη, τη ζάχαρη, τη καυτερή πιπεριά, και τις
ντομάτες να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι
να πήξει η σάλτσα ελαφρώς, 12 λεπτά.
Ανακατέψτε το δυόσμο και διορθώστε την γεύση με το αλάτι και
το πιπέρι.
Βάζουμε την φέτα και Ψήνουμε μέχρι για 3 έως 5 λεπτά. Βάλτε το
λεμόνι.
Γαρνίρετε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου