Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Γλυκό τυριού με καραμελωμένα καρύδια

Υλικά
Για το γλυκό
450 γραμ. ανθότυρο
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
80 γραμ. ζάχαρη
2 αβγά
10 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τα καραμελωμένα καρύδια
1 αυγό μόνο το ασπράδι
1 κουταλιά σούπας νερό
220 γραμ. ζάχαρη
3/4 κουταλιά γλυκού Αλάτι
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη

20 κουταλιά σούπας καρυδόψιχα ( περίπου 400 γραμ.)

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπόλ το ασπράδι του αυγού με το νερό και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη ζάχαρη με το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα καρύδια στο μπόλ με το ασπράδι και φροντίζουμε να τα καλύψουμε καλά.
Μεταφέρουμε τα καρύδια στο μπόλ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως από το μίγμα.
Μεταφέρουμε τα καρύδια σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει με 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο.

χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και τα αβγά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε τα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: