Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ντιπ τυριών με μανιτάρια


Υλικά
1/2 κιλό Έμμενταλ τριμμένο
1/2 κιλό Γκούντα τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
1/4 κιλό τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ το Έμμενταλ και το Γκούντα τα ανακατεύουμε με το νισεστέ και τα αφήνουμε να σταθούν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και μαράνουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί βάζουμε τα μανιτάρια και κα ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά.


Ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τα τυριά και το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε να ενωθούν.
Διορθώνουμε το αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τον βασιλικό αφού κατεβάσουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: