Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Νουά μοσχαρίσιο με πορτοκάλι

Υλικά
1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε μερίδες
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλιά γλυκούκύμινο
αλάτι
 πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού κορνφλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 2/4 από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό.
Σβήνουμε το κρέας με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλα υγρά και συμπληρώνουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος.
Αφού μαλακώσει, προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά δεμένη, διαλύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: