Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατένιa Μαφιν με ουίσκι


Υλικά
1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2/3 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ουίσκι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2/3 φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτας


Εκτέλεση
Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το βούτυρο, το γιαούρτι, το ουίσκι και τη βανίλια.
Ανακατέψτε το υγρό μίγμα με το αλεύρι να γίνει μια αραιή ζύμη βάλτε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας, και ανακατέψτε να πάνε σε όλη την κρέμα.
Αλείψτε βούτυρο σε ένα ταψάκι για Μαφιν ή 12 ξεχωριστές θήκες για Μαφιν και γεμίστε τις περίπου 2/3.
Ψήστε στο φούρνο στους 250 για 20 λεπτά,

Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το σερβίρετε κε ένα κομματάκι παγωτό αν θέλετε από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: